Hemen Arayın!

Eve Teslim Hazır Diyet Yemekleri Fenomeni

Eve Teslim Hazır Diyet Yemekleri Fenomeni

25 Aralık 2018

Son dönemlerde oldukça popüler olan bir sistemden bahsetmek istedim. Eve teslim hazır diyet yemekleri!... Harika bir fikir olduğunu söylemeliyim fakat dikkat gerektiren noktaların üzerinde durmak istiyorum.

Öncelikle bu sektör nasıl ortaya çıktı ondan bahsedelim. Benim de üniversite yıllarımdan itibaren kafamda olan bu proje artık insanların diyetisyenlerinden aldıkları listeleri uygulayamaması fazlalaştıkça hayata geçirildi. Hatta dönemin popüler dizilerinden birinde de bu sistemin sinyalleri verilmişti ve belki bazı şirketlere ön ayak olmuş bile olabilir. İyi ki de olmuş... :)

Sistem oldukça akla yatkın. Bir diyetisyene gidiyorsunuz, çok motivesiniz ve herşeyi yapmaya hazırsınız. Çünkü artık kilolu olmaktan ya da sağlık sorunları ile boğuşmaktan ya da spor yapıp karşılığını alamamaktan yoruldunuz. Motivasyonun en tepe noktasında diyetisyeniniz ile görüşüp kendisi ile bir programa başlıyorsunuz. İlk hafta mükemmel, sonraki hafta da iyi, sonraki hafta biraz saldık mı ne (ufak tefek kaçamaklar başladı), ve bingo; daha ay bitmeden sıkıldınız bile... (tabii %70lik kısmı ele alıyorum sadece, bu motivasyonunu asla kaybetmeyen danışanlarımız da var). Hergün ne yiyeceğim düşüncesi, yemek hazırlama süreci, gittiğiniz yerde yiyeceğiniz birşey bulamama stresi, ara öğünüm geldi şimdi ne yapacağım düşüncesi, acaba doğru mu yapıyorum stresi ve benzeri durumlar sizi bu işten soğutmaya yetiyor. İşte bu sistemin en avantajlı tarafı tüm bu stres faktörlerini ortadan kaldırıp, sizin motivasyonunuzu yukarda tutmayı başarması... Fakat DİKKAT!!!

Bu işi diyetisyenler yapmıyor... Bu konuyla ilgili olduğum için firmaları arayıp detaylarını öğrendiğim çok oldu. Bu işi yapan firmaların en büyük eksikleri bir diyetisyen takibi sağlayamıyor olmaları. Tabii bu takibi sağlayan firmalar da var, onları dışarıda bırakıyorum. İşte tercih etmeniz gereken firmalar bu takibi sağlayanlar. Yine tercih edeceğiniz firmalarda özellikle menülerin gerçekten “GERÇEK” bir diyetisyenin elinden çıkmış olduğuna emin olmanız büyük önem taşıyor. Bu konuyu mutlaka sorgulayın. Kişiden telefon üzerinde üstünkörü bir görüşme ile alınan bazı bilgiler doğrultusunda (herhangi bir ölçüm alınmadan) ya da kişinin yönlendirmesi ile (örneğin:şu kadar kaloride paket istiyorum) karar verilen menülerde büyük yanlışlar olması kaçınılmaz. Siz tabii ki kendinizi tanıyor olabilirsiniz fakat sizi bir diyetisyen görmeden ve sizinle ilgili detaylı bir görüşme yapmadan gerçekten neye ihtiyacı olduğunuzu anlamak sizce de zor ve riskli değil mi? Tüm bu riskleri bertaraf etmek için mutlaka diyetisyenle görüşme talep edin ve bu görüşme asla bir ekstra olmasın. Çünkü diyetisyen, bu sistem içerisinde olması gereken bir ayak ve bunun için ekstra ücret talep edilmesi işin ciddiyetten uzaklığının bir göstergesi.

Bu yazıyı yazmamdaki amaç, son zamanlarda türeyen onlarca firmadan kaynaklanıyor. Ünlüler üzerinden yapılan reklamlarla “halkın” kandırıldığı düşüncesi ağır basıyor. Kolaya kaçmak yerine biraz sorgulamak ve daha iyi hizmet almayı talep etmenizi tavsiye ediyorum. Sorgulamanız gereken maddeleri yine aşağıda sıralıyorum:

  • Firmayı aradığınızda diyetisyenleri var mı öğrenin (yok ise telefonu kapatıp oradan uzaklaşın :))
  • Diyetisyen görüşmesi talep edin ve ücretsiz olduğundan emin olun
  • Diyetisyenle kontrol görüşmeleriniz olduğundan emin olun ve takiplerinize düzenli bir şekilde gidin
  • Size gelen menüleri görüştüğünüz diyetisyenin düzenlemiş olduğundan emin olun

 

Sistemin büyük destekçisiyim, çok da başarılı olduğuna inanıyorum çünkü zaman içerisinde size belirli beslenme alışkanlıkları da kazandırıyor. Fakat bu alışkanlıkları yine bir diyetisyen motivasyonu ve bilgisi ile kazandığınızı unutmamak gerekir. Etrafta dolaşan bilgi kirlilikleri sizi yanıltmasın, unutmayın “ Diyeti, Diyetisyen Yazar” :))


backpack.tr